Autisme, ADHD, faalangst
Dit houdt in dat wij voor het lesgeven aan kandidaten met vormen van autisme, AD(H)D, faal- en/of rijangst het beste uit de kandidaat weten te halen. In combinatie met de Rijopleiding In Stappen en NLP is dit de beste manier om met succes de rijopleiding af te ronden.

Linda is in 2012 door “Spectrum Nederland” gecertificeerd als autisme en ADHD instructrice. (niveau 1 = Erkend rij-instructrice autisme en ADHD).

Erik is gecertificeerd rij-instructeur voor de Rijopleiding In Stappen en heeft een BOVAG certificering “Faalangst Instructeur” en is gecertificeerd autisme en ADHD instructeur.

Daarnaast zijn Erik en José begin 2015 ook bijgeschoold voor “Autisme en ADHD tijdens de rijles”.

Linda heeft in 2017 de opleiding NLP-practitioner met specialisatie rijangst (R+ instructeur) afgerond en is gecertificeerd verkeersangst begeleidster.

Erik heeft in 2021 de opleiding NLP-practitioner en Therapeutisch NLP-coach afgerond en in 2022 de vervolgopleiding NLP-Master Practitioner. Erik is hiermee gecertificeerd om als coach te kunnen en mogen werken.

Begeleiding
Door deze specifieke kennis, expertise en goede contacten met de afdeling rijgeschiktheid van het CBR zorgen wij voor een optimale begeleiding tijdens de hele rijopleiding. Zo nemen wij zorgen uit handen en kan je geconcentreerd met de rijopleiding aan de slag.

Reactie uit de praktijk
“Er wordt veel gesproken en geschreven over autisme-vriendelijk zijn. De praktijk is weerbarstiger. Bij Rijschool Erik Eisma niet. Onze zoon (PDD-NOS) is bij deze rijschool zodanig goed begeleid dat hij in één keer is geslaagd voor zijn autorijbewijs. Hij is steeds benaderd op de voor hem juiste manier waardoor hij kon groeien in zijn rijvaardigheid. Naast de inzet en het doorzettingsvermogen van onze zoon heeft de rijschool hierin een essentiële rol gespeeld. Steeds is vanuit hem les gegeven. Als het even niet ging, dan ging het gewoon even niet, en dat mocht. Ook werd een les besteed aan het “naspelen” van het examen. Hierbij zat dan niet zijn vaste instructeur maar een andere instructeur als “examinator” naast hem. Daarnaast was het voor ons heel belangrijk dat hij bijna altijd positief uit de les-auto stapte.”