Autisme, ADHD, faalangst
Dit houdt in dat wij voor het lesgeven aan kandidaten met vormen van autisme, AD(H)D, faal- en/of rijangst het beste uit de kandidaat weten te halen. In combinatie met de Rijopleiding In Stappen en NLP is dit de beste manier om met succes de rijopleiding af te ronden.

Linda is in 2012 door “Spectrum Nederland” gecertificeerd als autisme en ADHD instructrice. (niveau 1 = Erkend rij-instructrice autisme en ADHD).

Erik is voor de autorijlessen gecertificeerd rij-instructeur voor de Rijopleiding In Stappen en heeft een BOVAG certificering “Faalangst Instructeur”.

Daarnaast zijn Erik, José en Kim begin 2015 ook bijgeschoold voor “Autisme en ADHD tijdens de rijles”.

Kim en Linda tenslotte hebben in 2017 via DCTM de opleiding NLP-practitioner met specialisatie rijangst afgerond en zijn gecertificeerd verkeersangst begeleidster.

Begeleiding
Door deze specifieke kennis, expertise en goede contacten met de afdeling rijgeschiktheid van het CBR zorgen wij voor een optimale begeleiding tijdens de hele rijopleiding. Zo nemen wij zorgen uit handen en kan je geconcentreerd met de rijopleiding aan de slag.

Reactie uit de praktijk
“Er wordt veel gesproken en geschreven over autisme-vriendelijk zijn. De praktijk is weerbarstiger. Bij Rijschool Erik Eisma niet. Onze zoon (PDD-NOS) is bij deze rijschool zodanig goed begeleid dat hij in één keer is geslaagd voor zijn autorijbewijs. Hij is steeds benaderd op de voor hem juiste manier waardoor hij kon groeien in zijn rijvaardigheid. Naast de inzet en het doorzettingsvermogen van onze zoon heeft de rijschool hierin een essentiële rol gespeeld. Steeds is vanuit hem les gegeven. Als het even niet ging, dan ging het gewoon even niet, en dat mocht. Ook werd een les besteed aan het “naspelen” van het examen. Hierbij zat dan niet zijn vaste instructeur maar een andere instructeur als “examinator” naast hem. Daarnaast was het voor ons heel belangrijk dat hij bijna altijd positief uit de les-auto stapte.”