Covid 19 Spelregels

Vanaf 4 mei kunnen wij gefaseerd de motor en daarna de auto- en aanhangwagen rijlessen weer opstarten.
Wij doen dit op basis van de RIVM voorschriften en de overheidsmaatregelen waarbij jullie en onze gezondheid en veiligheid voorop staan.

 • Voorafgaand aan iedere rijles vragen wij het volgende:
  (1) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad?
  (2) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?
 • Indien je hierop bevestigend antwoordt, kan de les niet doorgaan.
 • Wil je een rijles annuleren op basis van deze vragen doe dit dan zo ruim mogelijk voor aanvang van de rijles. Constateren bij aanvang of tijdens de rijles dat er twijfels zijn over je gezondheid dan wordt de rijles op jouw kosten geannuleerd.
 • We houden 1,5 meter afstand indien mogelijk, geen handen schudden, hoesten in de elleboog en voorafgaand aan de rijles handen wassen/desinfecteren.
 • Mondkapje en handschoenen zijn niet verplicht, maar je mag ze wel gebruiken tijdens de rijles (zelf verzorgen). Tijdens de praktijkexamens in de auto is een mondkapje verplicht en wordt verstrekt door het CBR.
 • In de lesvoertuigen mogen maximaal 2 personen zitten; de cursist en de instructeur/examinator. De cursist haalt of brengt dan ook niemand op.
 • Auto praktijklessen worden in blokken van 75 minuten gepland (waarvan 15 minuten om de auto te desinfecteren en jullie thuis op te halen en terug te brengen).

Het CBR gaat gefaseerd ook weer examens af nemen voor alle categorieën. Hierbij krijgen cursisten voorrang waarvan het examen is uitgesteld in de afgelopen 8 weken.
We houden voor jullie alles scherp in de gaten.