Algemeen

Motorrijden is misschien wel de leukste manier om je te verplaatsen in het verkeer. Steeds meer mensen komen ook tot die conclusie. Daarnaast wordt het steeds drukker op de weg en sta je met de auto constant in de file. De motor is dan ook een steeds populairder vervoermiddel voor woon-werkverkeer. Dat we op de motor meer kwetsbaar zijn is duidelijk.

Motorrijles

Bij motorrijschool Erik Eisma gevestigd in Nederweert krijg je daarom ook een zeer gedegen motorrijopleiding. De rijlessen starten vanaf ons adres in Nederweert. Je wordt tijdens de motorrijles uitstekend begeleidt en je leert de mogelijkheden van de motorfiets kennen. Daarnaast bereiden wij je op een verkeersveilige en verantwoorde manier voor om aan het verkeer deel te nemen met de motorfiets. Omdat motorrijden wezenlijk anders is dan autorijden volgt Erik ook altijd op de motorfiets.

Bij motorrijschool Erik Eisma les je op de modernste motorfietsen. De motorfietsen zijn o.a. voorzien van ABS. Hiervoor hebben wij de beschikking over de nieuwste Yamaha’s met ABS. Er zijn zelfs een lichte (A1), een middelzware (A2) en verlaagde motorfiets aanwezig.

Zelfstandig

Je gaat zo snel mogelijk zelf op de motorfiets rijden. De motorrijinstructeur zit bij jou achterop of volgt jou. In het laatste geval geeft hij je aanwijzingen en tips via moderne communicatie apparatuur.

Veilig

Op de motor zijn we aan allerlei zaken blootgesteld. Het is dan ook van het grootste belang dat je tijdens de motorrijles goed beschermd wordt. De motorrijschool heeft voor de lessen dan ook motorkleding en een helm voor je ter beschikking (zonder meerprijs). Wil je tijdens de motorrijles alvast in je eigen motorkleding rijden? Dan natuurlijk ook.

Zuid-Limburg

Omdat je bij motorrijschool Erik Eisma echt kan leren motorrijden is er de mogelijkheid dat je tijdens je motorrijopleiding alvast meer ervaring opdoet. Dit kan dan door een dagrit Zuid-Limburg in de opleiding in te plannen. Wat je op deze dag leert gaat veel verder dan de eisen die het CBR stelt aan het motorrijexamen. Na deze dagrit is het motorrijexamen niet meer dan een ritje “rond de kerk”.

Al effe geleden

Heb je al een motorrijbewijs maar heb je enige tijd niet meer op de motor gereden dan biedt motorrijschool Erik Eisma je de mogelijkheid om je vaardigheden en verkeersinzicht tijdens een motorrijles opfristraining weer op een aanvaardbaar niveau terug te brengen. De motorrijles opfristraining bestaat uit een deel voertuigbeheersing en een deel verkeersdeelneming.

srb logomotomoda logopols LogoKNMV

Praktijk

Voordat je het motorrijbewijs op het gemeentehuis kan ophalen moet je drie examens hebben afgelegd. Dit zijn de motortheorie, de voertuigbeheersing en als afsluiting de verkeersdeelname. De motortheorie en de voertuigbeheersing kunnen onafhankelijk van elkaar gedaan worden, echter moet je voorafgaand aan het motorrijexamen verkeersdeelneming wel voor de beide onderdelen geslaagd zijn.

Kandidaten die een autorijbewijs bezitten kunnen direct beginnen met de motorrijlessen. Heb je nog geen autorijbewijs dan moet je voorafgaand aan de motorrijlessen in het bezit zijn van een motor theoriecertificaat.

Voertuigbeheersing (AVB)

Praktijkexamen I (voertuigbeheersing) bestaat uit het leren de motorfiets te beheersen. D.m.v. het aanleren van een 12-tal oefeningen (verdeelt over vier clusters) raak je vertrouwd met de mogelijkheden en beperkingen van de motorfiets. Dit wordt afgesloten met het CBR-examen voertuigbeheersing. Tijdens het examen doet de kandidaat zeven (van de twaalf) oefeningen. Iedere oefening mag je zo nodig één maal overdoen. Uiteindelijk moeten er vijf oefeningen voldoende zijn uitgevoerd. Waarvan minimaal één in iedere cluster.

Verkeersdeelneming (AVD)

Praktijkexamen II bestaat uit de verkeersdeelneming. In de motorrijlessen leer je op een verkeersveilige en verantwoorde manier het “echte” motorrijden. Je dient als meest kwetsbare bestuurder van een motorvoertuig je bewust te zijn van de beperkingen van het motorrijden. Maar dat motorrijden ook vele voordelen biedt zal je gedurende de opleiding met veel plezier ervaren. Zeker kan dit het geval zijn indien je kiest voor de dagtocht “Zuid Limburg” tijdens je opleiding. In deze dag kan je meer leren dan in tien rijlessen en daarna zal je merken dat het motorrijexamen niet meer is dan een rondje “rond de kerk”.

Motorkleding

Tijdens de motorrijles besteden we veel aandacht aan veiligheid. Het spreekt voor zich dat daar ook veilige motorkleding bij hoort. Motorrijschool Erik Eisma stelt daarom tijdens de praktijk motorrijles kleding, zonder meerprijs, ter beschikking.

Pakket of losse lessen

Welke opleidingsvorm het beste bij jou past kunnen we tijdens een try-out (90 min. € 50,00) uitstekend bepalen. Zo is de motorrijopleiding altijd op jouw wensen afgestemd. Het kan zelfs al in vijf dagen!

Theorie

De motortheorie leer je bij motorrijschool Erik Eisma op een uiterst moderne manier via internet.

Daar krijg je “theorieles” en kan je theorie-examens oefenen.

Ook kan je er voor kiezen om onze GRATIS klassikale theoriecursus te volgen.

Boeken en CD-roms

Je kan er ook voor kiezen de motortheorie met theorieboeken of cd-roms te leren. Motorrijschool Erik Eisma heeft daarvoor voldoende keus aan leermiddelen. Graag adviseren wij je over de beste methode om de motortheorie te leren.

Met vragen kun je natuurlijk altijd bij Erik terecht.

Theoriecursus

Wil je toch liever onze GRATIS motortheorie lessen volgen met de avondcursus schrijf je daar dan bij aanmelden direct voor in. Houd er dan wel rekening mee dat je een aantal weken aaneengesloten één of twee avonden naar de cursus moet.

Motortheorie-examen

Zodra je er klaar voor bent kopen wij een motortheorie-examen voor je in en kom je via ons in het bezit van de theorie-examen oproep. Natuurlijk kan je ook zelf via www.cbr.nl een theorie-examen reserveren.

Het theorie-examen wordt afgenomen bij het CBR. Voor de motortheorie bestaat het theorie-examen uit 50 vragen, waarvan je er 44 goed moet beantwoorden. Als je geslaagd bent voor het theorie-examen krijg je het theoriecertificaat meteen mee.

Als je geslaagd bent voor het theorie-examen krijg je het uitslagformulier per e-mail toegestuurd.