Gecertificeerde verkeersangst specialisten
Ongeveer een miljoen mensen in Nederland kampen met verkeersangst. Sommigen hebben last van tunnelvrees, anderen durven de snelweg niet (meer)op met de auto. Een aantal mensen durft zelfs helemaal niet te rijden. Het zijn angsten die worden veroorzaakt door een eerdere negatieve ervaring die in, maar ook buiten het verkeer kan zijn opgedaan. Voor de buitenwereld lijkt een dergelijke angst meestal niet reëel, maar voor diegene die er last van heeft is het een heel reële angst! Verkeersangst kan vaak lang verborgen worden gehouden, voor jezelf en de omgeving. Het kan zelfs ogenschijnlijk van de één op de andere dag ontstaan, vergelijkbaar met het ontstaan van hoogtevrees.

Erik Eisma Rijschool is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met verkeersangst.

Hierdoor verwijzen collega rijscholen en deskundigen praktische rijgeschiktheid van het CBR aankomende rijbewijsbezitters naar ons door, als blijkt dat zij een gespecialiseerde aanpak nodig hebben.

Wat maakt de aanpak van Erik Eisma Rijschool uniek? U heeft een bevoegde rijinstructrice én gecertificeerde NLP-practitioner naast u in de (les)auto, voorzien van dubbele bediening.

Verkeersangst
Verkeersangst in het verkeer kan op verschillende manieren ontstaan. Zo kan het zijn dat je al jaren beschikt over een rijbewijs maar na het behalen ervan nooit – of zeer weinig – hebt gereden. Daardoor kan de onzekerheid toeslaan op het moment dat u achter het stuur plaatsneemt of als passagier meerijdt.

Of misschien bent je iemand die bijvoorbeeld 40.000 km per jaar rijdt en opeens niet meer durft in te voegen op de autosnelweg, of begint u te transpireren als je door een tunnel moet rijden of een vrachtauto wilt inhalen?

De oorzaak van dit vervelende gevoel kan o.a. zijn ontstaan door een negatieve rijervaring, maar ook andere oorzaken, zoals (te) weinig zelfvertrouwen of een verandering in jouw persoonlijke situatie.
De aanleiding tot rijangst is vaak verschillend, maar de daarbij voorkomende lichamelijke en psychische gevolgen zijn veelal dezelfde: transpireren, trillen, hartkloppingen, hoofdpijn, hyperventilatie, verkrampte spieren, slapeloosheid en emotionele uitbarstingen zijn een aantal reacties die kunnen optreden. Op het moment dat één of meerdere symptomen je overvallen, kan je de greep op de situatie kwijt raken en de controle verliezen.

Als u zich in het bovenstaande herkent weet dan dat in Nederland tussen de 500.000 en 1 miljoen rijbewijsbezitters met verkeersangst of rijangst kampen, waardoor ze alleen nog in een voor hen bekende omgeving rijden of soms helemaal niet meer aan het verkeer deelnemen.
Die angst is door onze aanpak binnen enkele weken onder controle.

Aanpak
De begeleiding vangt aan na een intakegesprek, die maximaal anderhalf uur duurt en thuis, in jouw vertrouwde omgeving plaatsvindt. Tijdens het intakegesprek luistert de verkeersgedragsdeskundige naar jouw verhaal en zal het je duidelijk worden op welke manier je wordt begeleid om de klachten de baas te worden. Na het intakegesprek bent je vanzelfsprekend geheel vrij om te beslissen of u een begeleidingstraject wilt aangaan.
Bij de start van de begeleiding ligt het accent op het verhogen van jouw rijvaardigheid en weerbaarheid in het verkeer. Je leert de reacties van andere weggebruikers te voorspellen en volledige controle over de auto te krijgen. Daarnaast ga je met behulp van therapeutische interventies en onder toeziend oog van jouw coach de confrontatie aan met jouw rijangst. Afgestemd op jouw psychische draagkracht zet je gedoseerde stappen op weg naar (opnieuw) veilig en vertrouwd kunnen deelnemen aan het verkeer. En al is het nu wellicht nog moeilijk voor te stellen: veel van de mensen die wij hebben begeleid vinden het nu zelfs weer leuk om auto te rijden.

Intake
Voor het intakegesprek wordt € 98,50 in rekening gebracht (exclusief reiskosten indien u meer dan 15 km bij ons vandaan woont). Naar aanleiding van dit gesprek wordt er voor jouw een op maat gemaakt begeleidingsplan voorgelegd met de daarbij behorende kosten. De behoefte aan begeleiding is voor iedereen anders.

Als je na het lezen van het voorgaande wilt weten wat voor jou de mogelijkheden zijn, dan kan je contact opnemen (telefonisch of per e-mail) voor nadere informatie of een afspraak maken voor een intakegesprek. Linda of  Erik nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.